Andyho nový kamarád do smečky

01.08.2012 22:27

A je to tu, po delším rozhodování jsme se rozhodli Andymu pořídit kamaráda domů.. Zvažovali jsme malá i velká plemena, ale srdíčko spíš táhlo k menším pejskům, aby byla dvojice na dvoře různorodá a kouzelná svou různorodostí současně. Zvažovali jsme pejska z útulku, nebo pejska s PP, nakonec vzhledem k tomu, že máme ještě relativně malé děti, vyhrál pejsek s PP, protože jsme se báli neznámé minulosti případného mazlíka z útulku, ačkoli ten dobrý pocit z pomoci opuštěné psí dušičce by se klidně byl hodil. Po mnoha hodinách sledování drobných plemen nakonec rozhodla náhoda, když pro nás známí chovatelé z kruhu chovatelů BSP, inzerovali šteňátka drobného plemene Cotton de Touléar. A když pak srdíčko ukázalo na jednoho z dvou volných brášků z celkem tří pejsků, a shodou okolností náš výběr byl volný, bylo víceméně rozhodnuto, velilo srdíčko.. Slovo dalo slovo, telefon, a jelo se přes půl republiky do Zlína do chovatelské stanice from Christofland.  Avantgarde Image from Christofland, což je oficiální jméno našeho drobečka, jsme zkrátili na jméno Keny, a ještě ten den, po původně nezávazné návštěvě, odjížděl Keny s námi domů.

Keny je naprosto zlaté štendo, se vším co k tomu patří, s několika málo loužičkama i okousaným rohem podlahové lišty;-) I přes to jej máme moc rádi, loužičky již při třetím dni u nás nědělá, venčí se krásně venku a je šikulka. Okousaná lišta se vymění za novou, na tom náš svět nestojí ;-) Andy Kenyho přijal, považuje ho za malou hračku, očichává, olizuje ho. Zatím si moc nevyhrají, neboť Andy je příliš hrr a když se rozeběhne ke Kenymu, Keny zdrhá pod zahradní lavici, kde přečká, až se hurikán Andy přežene a někam usadí;-)) Současně si ovšem Andy hlídá pozici toho důležitějšího na dvorku, a pečlivě přeznačkovává každou Kenyho loužičku aby měl vždycky navrch;-)  S příchodem Kenyho je náš domov opět plný, veselší, je tu všude plno a je to krásný. Keny i Andy mají obrovská srdíčka, jsou to mazlové a na střídačku si chodí pro pohlazení, aby nepřšli zkrátka ani jeden.

Nakonec jednou krásnou shodou okolností v životě našich pejsků je, že z té samé chovatelské stanice - from Christofland -pochází Andyho tatínek Čeryno, i Kenyho mamka Didlinka ;-)