MVP České Budějovice

01.04.2012 22:15

Dne 01.04.2012 jsme si zkusili mezinárodní výstavu psů v Českých Budějovicích. Za účasti mnoha krásných psů, v plně nabité výstavní hale jsme nastoupili v otevřené třídě s dalšími 13psy. Pan rozhodčí T. Havelka (SK) je znám svou korektností, férovostí a odborným posuzováním. Bral maximální ohled na psy, na jejich možnosti, na prostor v kruhu i možnosti pohybu v kruhu. V těchto podmínkách pan rozhodčí  postupným vyřazováním psů vybíral ty nejlepší, a s Andym jsme se dostali v naší tříděmezi 5 nejlepších psů ze 14.  V této chvíli nám pan rozhodčí napsal hodnocení Výborný, a podal desky se slovy: "Madam, nemám co vytknout, pes je výborný, ale dnes taháte Černého petra a končíte" ;-)
Vzhledem k datu konání výstavy je černý petr poněkud "vtipným" žertíkem , ovšem i tak jsme velice spokojení s naším umístněním, a ve zkoušce srovnání sil s konkurenci jsme sami před sebou obstáli na jedničku.

Panu Havelkovi současně skládám obrovskou poklonu za férové hodnocení, za jeho ohled na zvířata, za jeho lidskost a osobnost.