Třídenní výstavní maraton na Slovensku

11.06.2012 12:39

Poprvé s mém i Andíkově životě jsme si zkusili pořádný výstavní maraton, když jsme v rámci návštěvy babiček, dědy, tetiček a pod. přihlásili také výstavy a vše se seběhlo v jednom víkendu v červnu 2012 na Slovači. V pátek 08.června jsme nastoupili s Andym na Národní výstavu psů v Senci, kde jsme ve stínu lesíku na břehu Slunečních jezer bojovali spolu s dalšími pejsky o titul CAC SK. Andy se pani rozhodčí Mikulášové moc líbil, a v otevřené třídě mezi 3 pejsky vybojoval první místo. Na naše překvapení, i na překvapení přihlížejících diváků se bohužel pani rozhodčí rozhodla sice Andymu 1.místo udělit, ale nedala titul CAC, a své rozhodnutí zdůvodnila slovy, že je Andy "jemnější". Později přišla za náma, a řekla nám, že Andy působí díky vylínání jemněji než by od samce očekávala, ale že se jí jeho výraz a elegance moc líbily, a proto mu dala 1.místo. Z páteční výstavy jsme proto odjeli s hodnocením V1.

V sobotu nás čekala Mezinárodní výstava psů DuoCacib Grand prix Slovakia 2012 v Nitře, kde jsme nastoupili ve třídě otevřené s dalšími třemi psy a z této konkurence celkem čtyř krásným psů získal Andy hodnocení V (výborný, třetí místo). Pani rozhodčí Ridarčíková ocenila jeho elegantný výraz a krásnou hlavu, dlouhý krk a kvalitu srsti, velice vychválila pohyb, ale mezi Andyho nedostatky zahrnula vysoce nesený ocas v pohybu, což zas u samců berňáků není neobvyklý projev samčí povahy.

Nakonec v neděli jsme nastupovali opět v Nitře, na výstavě Derby winner show 2012 Nitra, kde jsme v konkurenci tří psů v otevřené třídě u pana rozhodčího J. Mravíka obsadili krásné první místo s titulem CAC. Pan rozhodčí velice ocenil krásný pohyb a předvedení Andyho, taktéž hlavu, kvalitu srsti a syté pálení srsti. Veselý ocas se opět nevyhnul pozornosti, ovšem naštěstí jej pan rozhodčí neshledal závažným nedostatkem a ve velice slušné konkurenci ocenil Andyho známkou nejvyšší, V1,CAC. Poté jsme s vítězi tříd mezitřídy a šampionů nastoupili o CACIBa (titul čekatelství mezinárodního šampionátu krásy), kde CACIBa získal krásný pes z mezitřídy Eliot Clark z Peruckých lesů a Andy získal titul res.CACIB.

Víkend byl pro nás náročný fyzicky i psychicky, ovšem i velice povzbuzující, v kruhu rodinném i přátelském. Velice mi udělala radost parta přátel kolem kruhu, kde i přes to, že vystavovali stejné psy, se vytvořila naprosto pohodová, přátelská atmosféra, povzbuzení, vzájemná podpora, pomoc a bylo to opravdu příjemný. Děkuji Vám přátelé!