Ukončení výstavní sezony 2013

20.12.2013 21:00

S Kenýskem jsme na podzim absolvovali mezinárodní dvojvýstavu v Praze, a na Slovensku v Nitře. Na obou místech se nám dařilo, výstavy jsme si užili zejména pro společnost příjemných lidí a super pokec s přáteli.

V Praze v jednom dni získal Kenýsek V1, Cac, res. Cacib, v dalším dni přidal dalšího Cace v mezitřídě, nicméně dál nebodoval, protože zapíchnul čumáček do koberce a dělal vysavač a odmítal sledovat paničku v kruhu... on ten koberec totiž náramně voněl..;-)

V Nitře jsme v jeden den dostali známku V1, ovšem bez titulu, neboť lotyšská rozhodčí byla toho názoru, že máme krátké tělo, a dle ní jsme málo "jezevčíkovití", zato druhý den od další pani rozhodčí samá chvála, a Kenýsek sebral všechny tituly, které mohl ;-) (Cac, cacib, bob).

Do Nitry jsme na čumendu vzali také našeho raráška Jewelka, kteý rychle roste, a již dorostl třídu mladšího dorostu (minor puppy), u nás známou jako třida šteňat.. Jerryho premiéra ve výstavním kruhu dopadla na výbornou, kromě hodnocení Velmi nadějný 1, si odnesl vynikající posudek od pani rozhodčí, a získal také titul best minor puppy, tedy nejlepší mladší dorost. Jerrynek mi udělal obrovskou radost, protože práce v kruhu s ním byla výborná, předváděl se vlastně sám, a měl z toho očividnou radost ;-)


 

Na závěr tohoto roku jsme se navíc dověděli úžasnou zprávu, v bodovací soutěži cotonladu (na stránkách cotonland.cz), obsadil Kenýsek po těsném souboji s dalšími krásnými pejskami a fenkami svého plemene, 1. místo v soutěži o Nejkrásnějšího mladého psa plemene Coton de Tulear roku 2013, a získal titul Best young dog 2013. V celkovém pořadí mezi dospěláky pak Keny obsadil v této soutěži fantastické 4.místo s rozdílem jednoho bodu proti třetímu místu a zařadil se mezi pětici nejkrásnějších, tedy výstavně nejúspěšnějších jedinců v ČR v letošním roce. Z tohoto umístnění máme obrovskou radost a Kenýska na příští klubové výstavě čeká  odměna ve formě nejlepší mňamky, jakou má rád, a paničku čeká odměna ve formě krásného poháru do sbírky ;-)